Над 1000 елитни гости се събраха да полеят откриването на най-голямото яхтено пристанище у нас "Марина-Диневи" в курорта свети Влас, миналата вечер. Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова лично преряза лентата и отприщи грандиозния купон. Собствениците братята Динко и Йордан Диневи, които спечелиха най-престижната световна награда "Бентли" за проекта на пристанището, чукнаха чаши с всеки един от гостите. То побира 300 яхти, 50 от тях от кралския клас-над 25 метра. Примата на естрадата ни Лили Иванова изнесе едночасов рецитал и въодушеви гостите начело с шефа на НИМ проф. Божидар Димитров. Останалите родни звезди, качили се на сцената, повдигнаха още повече градуса на купона. Точно в 22,00 ч. небето над Свети Влас беше озарено от уникална заря и зрелищни пироефекти. Специалистите от "Огнена хризантема" направиха внушителен финал, като за него бяха изстреляни огнени шлейфове на височина 1 км., които се пръскаха на големи звездни корони. Такова огнено шоу, с толкова много нови елементи, се прави за първи път в България И тази година братя Диневи подготвиха истински кулинарен фестивал за гостите си. На специални яхтени барове се предлагаха ястия от четири национални кухни Италия, Испания, Япония и България. На яхтата с отличителни знаци на пристанище Порто Поло, готви майстор-готвач от Италия -Винченцо. Той е родом от Неапол, бивш главен готвач на Вила Медичи-Тоскана и предложи традиционни италиански рецепти. На яхтата от пристанище Поерто Банус Марбела-Испания, готви Сачо, който е собственик и главен готвач на ресторант Исадора, Мадрид. Сачо представи типични испански специалитети, приготвени на живо пред гостите на Марина Диневи. На яхтата от пристанище Аборатцубо, Япония, суши майсторът Доминик приготви суши и тепаняки, а на българската бяха предложени традиционни ястия от нашата кухня. Страхотна буря се изви преди полунощ, спря тока и обърка програмата,но само амбицира гостите да се развихрят по-силно след края й.
в-к Монитор, Понеделник, 25 Юни 2007
|